sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Sammalta ja LiekojaOlen löytänyt lieka-apajan ja hullaantunut tuon yksinkertaisen kauniin kasvin olemassa olosta. Löydät tämän metsästä varpujen lomasta suikertelemasta, kaunis ihan vain nippuina juuttinarulla sidottuna. Tämän kasvin kestävyys on ihan omaa luokkaansa siis ei varisevia neulasia.Sammalkranssin saa mukavasti katiskaverkosta, näihin on käytetty katiskaverkkoa 70*30cm, sisälle on aseteltu sammalta tasaisestija sitten vain rullataan pötkyläksi, kiinni päät toisiinsa laitetaan rautalangalla. Muotoilla ja koristella kransseja voi mielikuvituksen mukaan. Kynttelikön saa työntämällä kynttilät katiskaverkon läpi, kostuttamalla sammalpetiä uskaltaa niitä polttaakkin.6 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Kauniita askarteluja:) Täytyykin sienien lisäksi pitää silmät auki jospa löytyisi lieko-apaja meidänkin metsästä, kiitos taas vinkistä Ilona:))

Piukku/Pia kirjoitti...

Kauniita askarteluja tosiaan=) Varsinkin tuo alin kynttiläkranssi!

Katja - Bag End kirjoitti...

En ole ikinä kuullutkaan liekosta, enkä muista sellaista aikaisemmin nähneeni, mutta tosi kauniilta näyttää :-) Täältä Alankomaista sitä ei tosin löydä, joten pitää vain ihailla sinun askarteluja ja löytöjä.

Kauniita kransseja myös.

Hyvää viikon jatkoa,
Katja

maano kirjoitti...

ihania :) .. ny pakko kysässä mimosissa olosuhteissa tuo lieko kasvaa , märässä vai kuivassa maassa ?

jaana kirjoitti...

Ihania!!!
Mutta mikä on lieko?????

Joulun satu kirjoitti...

lieka lienee yleisnimitys, sankoista metsistä kun kuulemani mukaan löytyy useita lajeja tätä aarretta, eli kuuluu sammal-ja itiökasveihin. Suikertamassa liekaa löytyy usein koivujen juurilta ja meillä ainakin kasvaa maastossa paljon katajaa, toivotaan onnea liekametsälle.