sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Köyhänmiehen ruusuja

Köyhän miehen ruusun terälehdille sopiva koristus on köyhänmiehen hopeinen sammakko.

Punaista syysväriä löytyy jos osista vuorenkilpeä, näillä puutarhan tai vaikka parvekkeen saa mukavaan syysasuun.


Lehteä rullataan ensin letun malliseksi muutama kappale ja sidotaan rautalangalla kiinni ja taas rullataan lehtiä päälle, ruususta saa valtavan kokoisen jos jaksaa rullailla. Kuuleman mukaan tämä kanervan asemasta käytttävä köyhän miehen ruusu kestäisi koko talven. Koristekaalin jo siis nuutuessa tämä ruusuke vain kukoistaa. Minä sumuttelin maalilla huurteen pintaan, tämä saattaa hieman alalehtiä käpristää.


Tälläisen idean kuulin viime viikolla ja ihan pakko oli kokeilla. Vuorenkilpiä kasvaa lähes kaikkien pihoilla tai ainakin tuttavalla. Kasvi pöyhkeilee lehdillään, joita voi surutta syksyllä harvennella.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

upea idea!

mimosamamma kirjoitti...

Tällaisia ruusuja täytyy tehdä oitis:) Kiitos kivasta ideasta!

Marja

Riikka kirjoitti...

Kauniilta Ilona näyttää! En arvannutkaan, että noin kauniin saa aikaan lehdistä.. Askarrellanko lisää ensiviikolla? ;)

Peikonlehti kirjoitti...

Mahtava idea!

Olen tehnyt vastaavia paperinarusta muttei ole tullut mieleenikään näistä kasveista vääntää moisia ruusuja.

Kiitos vinkistä! =)

Hanna-Maria kirjoitti...

ihania ideoita! Appelsiinien kuivattaminen kiinnostaa kovasti, siis onnistuuko se ihan huoneilmassa, kun vaan muistaa käännellä tarpeeksi usein?

Iloista syyspäivää!

Joulun satu kirjoitti...

kiitokset kommenteista ja riikka eiköhän me jotain keksitä ensi viikkoon. pitäisi kokeillakkin jostakin muusta materiaalista samaa...riittäisiköhän minulla siihen paperinaruun kärsivällisyys. appelsiini on herkkä homehtumaan mutta vaihtamalla useasti paperia ja kääntelemällä niitä ei niin äkkiä home yllätä samoin olen kuullut saunan tai uunin kuivattavan enimmät pois

Mervi kirjoitti...

Aikas hauska idea!!! Juuri tänään harvensin omia vuorenkilpiäni, tosin toistaiseksi vain noukin ruskeita lehtiä pois. Jospa innostuisi tätä kokeilemaan... :)